2018. május 22., kedd

Bosszúállók: Végtelen háború


Sziasztok! :) Régóta nem jelentkeztem már, aminek a borzalmas időhiány az oka. Most viszont mégis itt vagyok, egy rendhagyó bejegyzéssel, ugyanis még egyetlen filmről sem írtam véleményt eddig.
Idén jött ki, az új Marvel film, a Végtelen háború. Ahogy olvasgattam a Facebookon, elég sok rajongót megbotránkoztatott a végkimenetele. Engem is ez sarkallt arra, hogy írjak róla.
VIGYÁZAT: SPOILER VESZÉLY!
Nem mondom magamat rajongónak, sajnos a Polgárháborút sem láttam még, de tervben van. Valószínűleg ez a film sem villanyozott volna fel, ha a párom nem akarja velem megnézni. Minimális szinten vagyok csak képben a mellékszereplőkkel (például a Fekete párduccal), így nekem túlságosan töményre sikeredett. Úgy éreztem, a Marvel mindenkit bele akart zsúfolni egyetlen filmbe, ami nálam hatalmas káoszt eredményezett. Rengeteg ember, akció akció hátán, hirtelen jelenetváltások, és indokolatlan infantilizmus jellemezte ezt a filmet.
Az, hogy beszuszakolták a Galaxis őrzőit is, szerintem nagy baklövés volt. Abszolút nem illettek bele (bár nem bántam, mert imádom a kis nyuszit :D ), komolytalanná tette az egészet. Szeretem a humort, a Marvel-filmek sajátossága (Ultront ezért is bírtam annyira), viszont ez már számomra is sok volt, egyes jeleneteknél túltolták. (Itt például arra gondolok, amikor a zöld Shrek-csaj megígérteti a barátjával, hogy ha Thanos elkapja őt, akkor inkább ölje meg. Percekig erről beszélgetnek, aztán megjelenik a nagy melák haverjuk mögöttük, aki éppen hangosan csámcsogva eszik, és előadja, hogy ő most éppen tökélyre fejleszti a láthatatlanságot. Természetesen jól szórakoztam rajta, csak a két jelenet nagyon nem passzolt.)
Mérhetetlenül komolytalanná vált az egész, sűrűnek találtam, sokszor csak kapkodtam a fejemet ide-oda, vagy jelenetekre kikapcsolt az agyam, és meredten bámultam magam elé.
A másik, ami kicsapta nálam a biztosítékot, az Tony Stark ruhája, amibe Tony lassan már nem is kell, mert a ruha önmagában is él. Hatalmas túlzásokba estek ezen a téren is.
Ám amiért mégis elégedetten keltem fel az ágyról a stáblista megjelenése után, az a vége volt. Megbotránkoztató lehet, de én egyetértettem Thanosszal. Kegyetlen belegondolni, de a túlnépesedés ellen nincs más megoldás.
Itt következik a SPOILER, ugyanis a Marvel meglépte azt, amit eddig kevesen, és ezért tőlem kaptak egy hatalmas pacsit. A Bosszúállók, a lándzsás beduinokkal és az űrmajmokkal együtt, nem jártak sikerrel! Képtelenek voltak legyőzni Thanost. Kész felüdülés volt ezt látni a rengeteget happy enddel záruló film után. Imádtam őket, emiatt a húzásuk miatt, egy szinttel feljebb lépett nálam a Marvel, a Deadpool 2 után, pedig még eggyel :)
Persze, mind tudjuk, hogy ennek még lesz folytatása, amiben valószínűleg visszaszerzik a köveket a herezacskóállas meláktól, visszafordítják az időt, és mindenki boldog :D
Köszönöm, hogy elolvastátok ezt a rövidke bejegyzést. Kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is! :)

4 megjegyzés:

 1. Zöld Shrek-csajXD Kész itt, úgy felnevettem. De, amúgy valamennyiben egyetértek veled. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem először az jutott az eszembe róla :D Köszönöm, hogy írtál! :3 <3

   Törlés
  2. Ha érdekel mondhatok majd rajongói teóriákat :3

   Törlés
  3. Érdekel, persze :P Nekem az, amit leírtam. Valahogy visszafordítják az időt.

   Törlés