2018. május 27., vasárnap

Alternatív érettségi - Rikki

Sziasztok!


Nagyon rég nem jelentkeztem bejegyzéssel, ezért az áttörést ezzel a szórakoztató kis kihívással szeretném elérni. A kihívóm Anett, aki bloggertársam és egyben a legjobb barátnőm is. Jobban belegondolva 3 éve, egy blogger kihívással kezdődött minden, ahol egymás írásait véleményezve barátkoztunk össze. Még a mai napig hálás vagyok a rengeteg önzetlen segítségéért és az őszinte véleményéért. Remélem nem kell bemutatnom az aktuálisan futó, szerintem nagyon szórakoztató romantikus történetét, a Gyűlöllek szeretniket. Nagyon ajánlom annak aki bírja a humort, a kendőzetlen őszinteséget és a káromkodást. Szóval bátran lesetek be hozzá!

Ennek az alternatív érettséginek három tárgya van: random tények, emlékek és fantázia. Ezeknek a "tételeit" Ágoston oldalán megtalálható kérdésekből raktam össze, illetve itt található a részletes szabályzat is. Minden témához a 10 legszimpatikusabb kérdést tettem be. Úgy, hogy kezdjünk is neki!

Random tények:1. Mi a legfurcsább visszatérő álmod?

Régen sokszor álmodtam azt, hogy a rokonaimmal elmentünk szánkózni, aztán a szánkóról mindenki egyszer csak köddé vált. Egyedül maradtam a végtelennek tűnő havas domboldalon, miközben a távolból a nevemen szólongattak. Amikor pedig a hang irányába mentem, elém ugrott egy hatalmas nagy oroszlán és széttépett. 
Igen, azt hiszem ez tényleg nagyon fura álom. 
Most már csak azt álmodom, hogy folyton dolgozom.

2. Tejre a müzli, vagy müzlire a tej?
Müzlire a tej, mert mindig csak annyi tejet öntök, hogy az ellepje a müzlit. Ez olyan, mint a húsleves kérdés. Nem bírom végignézni, ha valaki előbb szedi ki a levet és utána tesz bele tésztát. Az olyan...fura.

3. Van olyan dolog, amitől félsz, de mások számára ez a félelem érthetetlen?
Talán én vagyok az egyetlen, aki nagyon fél az űrlényektől. Rendesen rémálmaim szoktak lenni az inváziójukról, amiből úgy riadok fel, hogy halálfélelmem van. Szörnyű érzés! Bár szerintem ez egy gyerekkori emlékre vezethető vissza, amikor is kiskoromban véletlenül láttam a Nyolcadik utas a halál egyik véres jelenetét, majd rá pár évre egy X-akták részt.

4. Van olyan videó, ami minden alkalommal megnevettet? Melyik az?
Ó, hogyne! Pár hete láttam először az I'm gonna prank my Dad videót, és már annyiszor láttam, hogy egyből röhögni kezdek, ha már csak a kisfiú hangját meghallom a videó elején.


5. Mi a legjobb és legrosszabb tulajdonságod?
Szerintem az a legjobb tulajdonságom, hogy mindenkivel kedves vagyok és segítőkész, a legrosszabb pedig a lustaságom vagy inkább motiválatlanságom. Már egy éve azzal küzdök, hogy kéne mozognom, sportolnom valamit, de az elhatározás maximum egy-két hétig tart. Ugyan ilyen hadilábon állok az írással is.


6. Ki a példaképed, és miért? Ha bárkit választhatnál, akivel leülhetsz ebédelni, őt választanád?
Ezt a kérdést csak azért tettem be, mert bármilyen meglepő, nekem nincs példaképem. Nincs olyan ember, akire egy picit is hasonlítani szeretnék, vagy akire felnéznék. Viszont azt tudom, hogy milyen nem akarok lenni, és milyenné nem akarok válni. Ehhez pedig rengeteg jó elrettentő példát látok nap, mint nap. 


7. Van olyan dolog az életedben, amit eddig soha nem mondtál el senkinek? (Ez egy igen/nem-jellegű kérdés, nehogy leírd magát a dolgot!)
Volt, de azóta számomra két nagyon fontos embernek már beszéltem róla. 


8. Van valami olyan szokásod, amivel véded a környezetet?
Szelektíven gyűjtöm a szemetet. Illetve nem szemetelek az utcán, a parkban és az erdőkben sem.


9. Mi a kedvenc társasjátékod?
Activity, főleg ha mellé lecsúszik pár feles. Garantált a nevetés!


10. Van olyan étel, vagy ital, ami Magyarországon nem kapható, de odavagy érte?
Van egy kedvenc csokikrémem, amit eddig csak a horvátoknál láttam. Hirtelen nem jut eszembe a neve, de vetekszik a Nutellával.

Emlékek:


1. Melyik telefonod volt veled a legtöbb ideig? Melyikhez köt a legtöbb emlék?
Az egyik kedvencem és örök szerelmem egy Sony Ericsson W595 volt. Csúsztathatós előlappal, az akkoriakhoz képest jó kamerával és ami plusznak számított, hogy walkman mobil volt. Bővíthető tárhellyel, szuper basszussal, egyszóval mindent tudott, amire nekem szükségem volt. Vele készítettem el a legtöbb régi emlékekkel kapcsolatos képeimet és videóimat. Végigkísérte az egész gimis éveimet, nyári táborozásaimat, nyaralásaimat, és fesztiválozásaimat. Szóval életem eddigi legnagyobb élményeimet vele örökíthettem meg. 


2. Kaptál már beírást az ellenőrződbe? Ha igen, miért? (Vagy miért kaptad a legtöbbet?)
Leginkább csak dicseretekért kérték el az ellenőrzőmet, mert alapjáraton a közösségi feladatokban aktív és jó magatartású kislány voltam. Viszont arra emlékszem, hogy elsős vagy másodikos lehettem, amikor azért kaptam beírást, mert a folyosó közepén lehúztam az egyik osztálytársam (fiú) nadrágját. Ennek annyi volt az előzménye, hogy direkt belesett a szoknyám alá, hogy meglássa a bugyimat, majd gúnyolódni kezdett rajtam. Erre felbuzdulva én is akartam látni az övét, amit természetesen nem hagyott, mert az már nem olyan buli. Így egy rövid kergetés után az iskola folyosóján elkaptam és lerántottam róla a nacit, hogy én is kinevethessem a kocsis bugyiját.


3.Az utóbbi években mennyi volt a leghosszabb idő, amit Facebook nélkül töltöttél, és milyen alkalomból? Mit csináltál helyette?
Azt hiszem két hét volt talán a leghosszabb az elmúlt pár hónapban. Elegem lett a sok magamutogatásból, egymás baszogatásából, ostoba kiírásokból, az önsajnáltatásból és abból, hogy kb. a wc-n ülve selfiznek az emberek. Szóval le is töröltem a telefonomról az alkalmazást, és csak annyira használom, hogy messengeren elérjem az embereket. Hogy mit csináltam helyette? Dolgoztam, a barátaimmal voltam, szántam magamra és a páromra is időt, játszottam, olvastam, filmeket és sorozatokat néztem. Tudjátok mit vettem észre? Hogy jól érzem magam és egyáltalán nem hiányzik az, hogy görgessem a hírfalat.


4. Mi volt a legértékesebb dolog, amit valaha nyertél?
Egy mesekönyv, amit tombolán nyertem egy író-blogger találkozón, és azt is csak azért mert túl sok könyv megmaradt és úgy voltak vele, hogy akkor kihúzzák a megmaradt számokat is.


5. Mi volt általánosban a kedvenc online- vagy videojátékod?
Heroes 3, Sims, Tomb Raider és az Age of Empires. Csupa retro játékok.


6. Melyik volt életed legjobb bulija, és mi tette azzá?
Amikor először kijutottam a VOLT fesztiválra és élőben láthattam az egyik kedvenc külföldi zenekaromat. Sosem éreztem olyat mint akkor. Számomra ez volt életem legnagyobb bulija.


7. Melyik tárgyat tanította a kedvenc tanárod, és mitől vált a kedvenceddé?
Biológiát és földrajzot tanított, még általánosban. Egy fiatal, szigorú de mégis laza tanárnőnk volt, de nagyon jól megtanította a tananyagot és havonta elvitt minket kirándulni. Úgy érzem miatta szerettem meg a biológiát, és ez hatással volt a későbbiekre is. A gimiben már érettségi tantárgynak vettem fel és most az egészségügyben dolgozom.


8. Mi volt a legérthetetlenebb indok, amiért véget ért egy barátságod?
A gimiben 3 évig volt egy barátnőm, akiről a végzős éveinkben kiderült, hogy csak azért barátkozott velem, mert nem talált jobbat nálam. Ehhez nem tudok mit hozzá fűzni.


9. Mi volt életed első könyve, amit elolvastál?
Ha nem veszem figyelembe a kötelező olvasmányokat, akkor az első könyv, amit magamtól olvastam el, az a Harry Potter. Ez volt a lavina, ami megindította az olvasás iránti vágyamat.


10. Mi volt a legötletesebb nicknév, vagy felhasználónév, amit megadtál?
Bevallom eddig nem volt valami kreatív ötletem, de a jelenlegi felhasználó nevem a Rikki McRaven, nagyon tetszik és szerintem jól cseng.

Fantázia:


1.Ha bármilyen frizurád lehetne, milyet választanál?
Hosszú és dús hajam lenne, és türkizkékre festetném, vagy fekete alapon türkizkék melírokat tetetnék bele. Csak azért nem ilyen a hajam, mert a főnököm nem tolerálná.


2. Mi az álommunkád, amivel negyven évig szívesen foglalkoznál?
Szívesen lennék fotós, aki sok helyre eljutna, hogy szép vagy éppen meghökkentő képeket készíthessen a világról. 


3. Ha mindenképpen népszerű lennél a jövőben, de te választhatnád meg, mivel válsz azzá, mit választanál?
Örülnék, ha egy jó hírű rendező lennék, akinek a filmjeit mindenki elismeri. Valószínűleg horror, thriller vagy dark-fantasy lenne az én műfajom.


4. Ha írtál/írnál regényt, az miről szól(na)?
Egy meglévő trilógiám van, aminek a háromnegyedét már megírtam, és már csak a végével szenvedek. A történet egy lány démonná válásáról szól, aki tulajdonképpen már születése óta az, de eddig csak emberként élte a hétköznapjait. Ez a lány képes lesz arra, hogy a sötétben bujkáló démonokat kiemelje, hogy elfoglalják az emberek birodalmát.


5. Szerinted van élet a Földön kívül? Mi történhetne, ha hirtelen felvennék velünk a kapcsolatot?
Szerintem van, és ha felvenné velünk a kapcsolatot, én biztosan szívinfarktust kapnék a félelemtől vagy hónapokig inváziókról álmodnék. Az emberiség nem tudom, hogyan reagálna rá. Biztosan lesz olyan, aki támogatná a dolgot és lesz olyan, aki meg tartana az egésztől.


6. Mi tesz egy barátságot igazzá?
Az önzetlenség, az őszinteség, a kölcsönös bizalom, az empátiára való hajlam, a másik támogatása, az együtt töltött idők öröme, az hogy bármikor számíthatok rá. Nehéz pontosan megfogalmazni, de szerintem attól lehet valaki igaz barát, hogy a számunkra elvárt dolgokat mi is biztosítani tudjuk a másik félnek.


7. Mik a feltételei egy működő fiú-lány barátságnak?
Szerintem ez csak úgy működhet, ha az illető egyáltalán nem az esetem, testvéremként szeretem, vagy meleg. Nekem volt egy fiú legjobb barátom, akivel mindent megtudtam beszélni, nem az a haveri viszony, mint más fiúknál. Ez sokáig nagyon jól működött. Csak azért szakadt meg a kapcsolat közöttünk, mert az egyetemen rossz körökbe keveredett, eléggé elzüllött, aztán már nem volt rám többet kíváncsi.


8. Szerinted működhet kapcsolat szegény és gazdag családból származó fiatalok között? Tegyük fel, hogy mindketten most végeztek az egyetemmel, és mindketten most kezdtek el dolgozni, hasonló kaliberű munkát.
Amennyiben mindkettejük egyenlőként tekint a másikra, szerintem semmi akadálya ennek. Főleg ha együtt kezdenek egy új és közös jövőt, ahol a nulláról indulnak. Illetve, ha nem hagyják azt hogy a család beleszóljon az életükbe. 


9. Ha te lennél a Facebook elnöke, mit változtatnál meg rajta?
Szívem szerint letörölném az egészet, és csak egy olyan lehetőséget hagynék rajta, ahol az ember privátban beszélhet/cseveghet/megoszthat dolgokat az ismerőseivel.


10. Hogyan változna a világ, ha kiszivárogna, hogy tíz évünk van hátra egy meteor becsapódásáig?
Biztosan sokan elkezdenének bunkereket építeni a föld alá, hogy felkészüljenek a világvégére, hátha túlélik. Akadna olyan is, aki nem foglalkozna vele egészen addig, amíg szűkösen nem közeledne azaz idő. Ezzel arányosan pedig növekedne a pánik, a bűnözés és a gyilkolás.

Azt hiszem ennyi lenne az én érettségim. A legtöbb kérdés, amúgy nagyon elgondolkodtatott, így ezt a bejegyzést órákig írtam. Bár lehet az is közrejátszott, hogy éjszakás voltam előző nap és amikor felkeltem tiszta ködös volt az agyam és egy épkézláb mondatot nem tudtam elsőre összerakni. 
Viszont a kihívás további feladata részemről itt megakad, mert nem terveztem további embereket kihívni. Úgy vagyok vele, hogy aki kedvet érez rá, az nyugodtan csinálja meg, és tegye fel a saját oldalára.

Legyen további szép napotok!

RikkiNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése