2017. december 31., vasárnap

Blogversenyértékelés

Sziasztok! :) Megérkeztem a blogok értékelésével, és őszintén, fogalmam sincs, hogy mit írjak.  Először is azzal kezdeném, hogy sajnos az oklevelek még nem készültek el, de remélhetőleg a jövőhét folyamán felkerülnek majd a blogra, ne izguljatok! :) Szoros volt a verseny az egyéb kategóriában, mert ott többen is jelentkeztetek, és mind nagyon tetszett. Sokat gondolkodtam, hogy mi alapján állítsam fel a sorrendet, de végül sikerült. Az első helyezettektől azt kérném, hogy mindenképpen jelezzék, ha szeretnének trailert vagy szerkesztett képet kapni. Nem kötelező, ez egy választható opció :)
Nos, akkor nem is húznám tovább az időt, lássuk az értékelést! :)

A legjobb romantikus blog kategóriában, Molnár Petra Szélmalom című oldala nyert, és mivel csupán két jelentkező akadt, így értelemszerűen Summerrose lett a második, a Kötődéssel! :)
Amy egyedüliként indult a fantasy kategóriában az Atlantisz hangjaival, bár erős a gyanúm, hogy akkor is ő nyert volna :)
Andrea is abszolút vitte az első helyet a Maradj velem című írásával.
A legjobb egyéb blog kategóriában a helyezettek a következők:
1. Lili Leone: Colorati
2. Molnár Petra: Elég jó anya
3. Lyla Campbell: Lyla’s
Mindenkinek gratulálok, és azok se csüggedjenek, akik nem értek el helyezést, az értékelés abszolút szubjektív ebben az esetben!

Sorban haladok a véleményekkel :)
Molnár Petra: Szélmalom
Sajnos, eddig csak néhány fejezetet olvashattam a történetből, ráadásul pont akkor ér véget, amikor már kezdene izgalmassá válni. Az alapötlete nagyon érdekes; egy külföldi szállodában dolgozó takarító, fiatal nőről szól, aki folyton a múlton ábrándozik, a Tisza-parton és az ott álló szélmalmon. Petra aprólékosan kidolgozta a lány hátterét, részletesen bemutatta munka közben, mindezt szép, kifejező fogalmazással. Semmiképpen sem hétköznapi a Párhuzamos pillanatok, az utolsó fejezetben lévő érdekes fordulat pedig őrült olvasásra sarkallja az embert (csak folytasd már! :)) Emellett akadtak problémáim is vele, mégpedig a vontatottsága, és a kuszasága. Amikor megérkeznek a lány rokonai, ott hirtelen elvesztettem a fonalat, mintha mindenki egyszerre beszélt volna. Megjelent aztán a lány gyereke is, akiről előtte egy árva szó sem volt. Romantikus kategóriában indult a blog, ám eddig még semmi romantikát nem fedeztem fel benne. Egyelőre a fogalmazás viszi a hátán az egészet.

Summerrose: Kötődés
Az alaptörténettel már mindenhol találkozhat a rendszeresen olvasó ember. Effie, a főszereplőnk, Angliából Amerikába költözik, szóval abszolút új lány. A bátyjával és annak barátnőjével él együtt, mert a szülei meghaltak egy autóbalesetben. Effie egyből összebarátkozik egy J.J. nevű fiúval, aki a szomszédban lakik. Hamarosan megismeri a helyi keményfiúkat és J.J. barátait is, akik feltétel nélküli bizalommal és szeretettel viszonyulnak hozzá. Úgy éreztem, hogy túl hamar beilleszkedik a lány. Még el sem kezdődik a suli, de máris a fél várost ismeri. Sajnos nem jutottam tovább az olvasásban. A helyesírás viszont jó, a karakterek szerethetőek, és a túl fiús főszereplőcsaj közel áll hozzám, annyi kivétellel, hogy én nem rögbizek.

Amy C. Blanchard: Atlantisz hangjai
Imádtam! Túl jó ez a történt ahhoz, hogy csak blogon legyen. Eredeti ötlet, szuper fogalmazás, izgalmas sztori, változatos, emberi karakterek. Az eddigi összes fejezetet elolvastam, ami fent van, fel is iratkoztam, sőt, úgy döntöttem, hogy bekerül majd a blogajánlók közé is. Olvastatta magát a sztori, egy percig sem unatkoztam közben. Minél hamarabb hozd a folytatást, Amy! :) Érződik, hogy rengeteg munka van mögötte, a technikától kezdve, az égbolt tanulmányozásán át, a világa megalkotásáig. Egy fantasy történet, steampunk elemekkel. Engem teljesen lenyűgözött az írás, és amint már fentebb említettem, valószínűleg akkor is az Atlantisz hangjai nyert volna, ha több jelentkező közül választhatok. Ami még egy óriási plusz, hogy tökéletes az infóadagolás, ahol általában a hasonló kaliberű történetek elbuknak. Egyetlen negatívumot sem tudok mondani róla. Meleg szívvel ajánlom a fantasy kedvelőinek! :) Csak így tovább, Amy! Gratulálok! :)

Szöllős-Filus Andrea: Resta con me-Maradj velem
Már régóta szemeztem ezzel a bloggal, hiszen Andrea rendszeresen hozza az új részeket, töretlenül viszi a történetet, mindig belebotlottam a Facebookon. Elsőként keresett fel, amikor meghirdettem a versenyt, és a Maradj velem miatt hoztam létre a fanfiction kategóriát. Több, mint öt fejezetet olvastam el, mert érdekelt, hogy hova lyukadnak ki a szereplők. Az első zavart az okozta, hogy a főszereplőt, Lilit (akinek a magyar neve eléggé kitűnik a többiek közül ott Milanóban) elüti az utcán egy biciklis, miközben a lány kezében van a laptopja, utána meg még ő kér bocsánatot, hogy útban volt. Az utcán miért közlekedik laptoppal? Nem mondom, hogy el sem tudom képzelni a jelenetet, csak túl abszurd. Kiderül, hogy pont egy olyan fiú ütötte el, aki lakótársat keres, Lili pedig albérletet. A prológus simán beillik első fejezetnek is. A lány hamar be is költözik a fiúhoz, akiről kiderül, hogy egy híres focista, az AC Milan játékosa, Stephan El Shaarawy. Az elejétől kezdve vonzódnak egymáshoz, de még össze se jöttek, amikor konfliktushelyzet alakul ki közöttük. Felbukkan Stephan exbarátnője az egyik partin, Lili pedig megsértődik, mindenkivel kiabál, amiért nem szóltak neki az excsajról, majd elviharzik úgy, hogy meg sem hallgatja Stephant. Nem tudtam megérteni Lili igazságtalan reakcióját. A negyedik fejezet megnyitása után azt hittem, hogy átugrottan néhányat, ugyanis már együtt voltak Stephannal egy hónapja, és elmondása szerint fél éve találkoztak. Dúl a szerelem, de nem sokáig, mert Stephan elkövet egy súlyos hibát, amiért szétválnak, nem sokkal később pedig Lili összegabalyodik a szerelme haverjával, de azt a kapcsolatot sem élvezheti sokáig. Dióhéjban ennyi történt, ameddig olvastam. A karakterek irreálisak, Lili meg végtelenül buta 24 éves létére, ha azt sem veszi észre, ami az orra előtt történik. Andrea kitartása viszont becsülendő, hiszen a Maradj velem, immár a harmadik évadnál, azon belül is az 57. fejezetnél tart! Gratulálok hozzá, na meg a címéhez, ami azonnal felkelti az ember érdeklődését :)

Lili Leone: Colorati
Lili blogja igazán érdekes cikkekkel várja a betévedőket. Őt választottam első helyezettnek, mert sok és változatos írással örvendeztette már meg (jelenleg) 93 feliratkozóját. Laza, közvetlen stílussal képes tálalni a témáit, többek között a bloggerekről és magáról a bloggerről, illetve az írásról. Az én kedvencem a Blogok a való életben. Mindegyik bejegyzését öröm volt olvasni, lebilincselő :) Lili egy igazán lelkes blogger, aki nem hagyja a követőit olvasnivaló nélkül.

Molnár Petra: Elég jó anya
Bár a címe eléggé fura, hiszen van az a mondás, hogy büdös az öndicséret, maga a tartalom igazán érdekes. A mai bloggerek nem feltétlenül értékelnék, hiszen java részben a gyereknevelésről szól, ám ennek ellenére így is élvezetes lehet a bejegyzések olvasása. Érződik, hogy Petra sok időt fordít a blogjára, információkat gyűjt hozzá, és a saját/mások tapasztalatait meg szeretné osztani az internet népével. A gyereknevelésen kívül olvasható még néhány külföldi élménybeszámoló és az érdeklődők a gasztronómia rejtelmeiben is elmerülhetnek. Hasznos oldalt ismerhettem meg az Elég jó anyában :)

Lyla Campbell: Lyla's
Ezzel a bloggal az az érzésem, hogy túl zsúfolt. A tartalomjegyzéknél mindenféle stílusú bejegyzéssel találkoztam, a novelláktól kezdve, a Bloggerkarácsonyon át, a sorozatajánlóig. Ömlesztve egybe lett pakolva minden, ezért nehezebben igazodtam el rajta. Böngészésem során találtam két Harry Potter fanfictiont, amik nagyon rövidek, viszont annál érdekesebbek. Nosztalgikus volt olvasni őket, imádtam! :) (Amúgy is közel áll a szívemhez az a világ.) Lyla szintén egy aktív és lelkes blogger, foglalkozik az olvasóival, ami meglátszik az oldalán is. Roppant szimpatikus ez a hozzáállás, és mostanában igen ritka. Ő azért vezeti a blogját, mert élvezi, szereti, nem pedig az olvasottság miatt.
Egyébként ez a többiekre is igaz, akik jelentkeztek a versenyre :) Nagyon örülök, hogy még nem halt ki teljesen a blogolás iránti vágy és szeretet :)

Ennyi lett volna az értékelés, amint ígértem, az első helyezettek reklámozási lehetőséget is kapnak a Feketén-fehéren oldalsávjában, plusz a Facebookos csoportokban, egy kis ajánlással egybekötve :) Gratulálok a résztvevőknek, köszönöm, hogy jelentkeztetek, és általatok új élményekkel gazdagodhattam! :) További sok sikert kívánok! <3


4 megjegyzés:

 1. Köszönöm az értékelést, és hogy részt vehettem a versenyben. Minden jót: Summerrose

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mi köszönjük, hogy jelentkeztél! :)
   Puszi: Anett

   Törlés
 2. Sziasztok!
  Itt is köszönöm szépen a helyezést és a kedves szavakat. :)

  puszi: Amy

  VálaszTörlés