2017. augusztus 29., kedd

Ti hogyan látjátok a bloggert?Töltsünk egy cigit, bontsunk fel egy behűtött Drehert, tekerjük maxra a zenét és nosztalgiázzunk egy kicsit!
Sziasztok! :) Ha belegondolok, nem vagyok itt olyan régóta (három éve kezdtem bele az első blogomba, ami még most is fut, és csekély érdeklődésnek örvend), de ez alatt elég sokan megfordultak a bloggeren, mégsem halt ki ennyire, mint mostanában. Sajnos ebbe én is beletartozom, nem voltam valami aktív az utóbbi időben. (Ennek megvan az oka, ami senkit sem érdekel :D) Emlékszem, amikor még hemzsegtek a lelkes emberkék a facebookos csoportokban, mindenki írt és szomjazott az olvasnivalóra. Fénykorukat élték a kritikákkal foglalkozó blogok, a designblogok és főleg a történetesek, mostanra viszont szomorúan látom, hogy kezdenek teljesen eltűnni. Ha nyílik is egy új blog, hamar bezár érdeklődés hiányában. Sok olyan posztot olvasok, ahol a vezetője panaszkodik, hogy senkit nem érdekel a sztorija, nem kap visszajelzést (persze erre a posztra sem kap), és így teljesen elmegy a kedve az egésztől. Rengetegszer hallottam már, hogy mindenki magának ír, én is így vagyok vele, ezért is üzemel még a saját blogom, de azért elég szar érzés, amikor az ember izgatottan kiteszi az új részt, várja a reakciókat, aztán tücsökciripelés. Csupán a statisztikából tájékozódhat, hogy mennyien olvasták a blogger szerint, hányan kattintottak rá, ami csalóka, mert a saját kattintást is számolja (úgy vettem észre, hogy hiába állítja be az ember, a rendszer erre fittyet hány).
Nem akarok az a tipikus Julis néni lenni, aki a „régi szép idők” elmúlása miatt siránkozik, mégis ez történik. Emlékszem még, amikor felregisztráltam a bloggerre, egy teljesen új világ nyílt meg számomra. Nagyon sokat tanultam például Kertész Kinga kritikáiból (még többet röhögtem rajtuk), meg a hasznos írástechnikával foglalkozó oldalakról. Az elmúlt hónapokban azonban csak pislogok. Nem mintha bajom lenne a többi témával, de lassan átveszik a hatalmat a fogyókúrás, receptekkel foglalkozó blogok, és ami számomra a legidegesítőbb: minden napra legalább nyolc BACK TO SCHOOL bejegyzés veri ki a szememet. Már rég nem vagyok iskolás, de már én vagyok depressziós attól, hogy nemsokára itt a szeptember. Egy évvel ezelőtt egy csomó blogra feliratkoztam, mert igényesek és érdekesek voltak, aztán néhány hete végigpörgettem őket, és a kilencven százalékát törölnöm kellett, mert vagy bezártak, vagy már ezer éve nem került fel új rész, de még helyzetjelentés sem, hogy mi az isten van a sztorival.
Nem tudom miért, de döglődik a blogger :/ Azt látom, hogy az emberek többsége kábé a semmire csinál bejegyzést, mert kevesen olvassák, nincs visszajelzés. Megint ott tartunk, hogy mindenki magával foglalkozik, a társait figyelmen kívül hagyva. Miért nem mutatunk több érdeklődést a másik felé?
Még egyszer mondom, hogy a fogyókúrás, meg hasonló posztokkal semmi problémám sincsen, egyszerűen a történetek hiányán siránkozom és gyászolom a múltat. Hiányzik a régi lelkesedés, és az ismerkedésre való törekvések. Mindenki meg akarta ismerni a másikat, szoros barátságok is kötődtek, és nem mindenki magának blogolt. Volt tűz a csoportokban, aktivitás, egymás segítése.

Végszónak, csak hogy értelme is legyen ennek a bejegyzésnek, szeretnék kérni blogokat :) Mindegy, hogy milyen. Elvesztem már köztetek :D Ja, és persze véleményeket is szívesen fogadok. Ti hogyan látjátok manapság a bloggert?

13 megjegyzés:

 1. Mostanában a történetes bloggerek többsége Wattpadre költözött, ezért van döglődés itt, blogspoton. Ott viszont zajlik az élet, egy Face-s csoportban sok a kérdezz-felelek, játék is, ott lehet érezni az összetartó közösséget. Itt viszont... Régi szép idők, igen. Talán öt éve kezdtem, akkor még rengetegen voltunk, aztán sok népszerűbb író abbahagyta, vagy áttért Wattpadre. Én is ott vagyok főállásban, de történetes blogomat szoktam frissíteni: http://borter-rin.blogspot.hu/
  Ha esetleg érdekel. ^^
  xoxo, RINA

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, a Wattpad... Gondoltam rá, hogy megemlítem, de aztán mégsem :D Nekem idegen az a felület, meg sose volt szimpi, bár lehet, hogy egyszer majd megpróbálkozok vele. Öt éve? :O Nem semmi :) Természetesen benézek hozzád ;) :)
   Köszönöm, hogy írtál :3
   Puszi: Anett :)

   Törlés
  2. Eleinte én is furán néztem rá, de hozzászoktam, bár telefonon az értesítések megnézésen kívül mást nemigen tudok rajta csinálni, elveszek benne. :D Még általános ötödik osztályában kezdtem el, azóta én is, meg a témáim is felnőttek. Köszönöm a bizalmat! ^^
   xoxo, RINA

   Törlés
  3. Elolvastam az első két fejezetet, és fel is iratkoztam ;) Írok majd hozzászólást, ha az eddig felrakott fejezetek végére érek :) Tetszik, érdekes, és külön örülök, hogy nem halmozol el infóval, hanem a történet alakulása közben derülnek ki a dolgok :)

   Törlés
  4. Köszönöm szépen! ^^ Régebben nagy hibám volt az, hogy ledaráltam az összes infót, aztán utána párbeszédekből jött egy rakat. Most igyekeztem ezen csiszolni.

   Törlés
 2. Én is körülbelül három éve kezdtem, és nekem is mostanában tűnt fel, hogy a blogger teljesen kihalt, még veszekedések sincsenek (pedig azokat annyira élveztem 😂😂😂). Én mindenesetre megcsináltam a történetem blogspotra is ( http://doustea.blogspot.hu ), de wattpadon is futok.
  Mondjuk, a wattpad is most indult fejlődésnek, előtte inkább csak panaszáradatok voltak, vagy csak reklámok.
  Mindjuk, az én szívem elsősorban inkább a blogher felé húz, azzal kezdtem, sokkal több rajta a lehetőség, meg személyesebb is. Meg hát nekem a wattpadról inkább csak a perverz "romantikus" sztorik jutnak eszembe...
  Szomorú, hogy a bloggervilág már nem lehet olyan, mint pár éve volt :(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Abszolút egyetértek veled mindenben! :D (De jók is voltak azok a viták :D) Én is idegenkedek a Wattpadtól, pont a sztorik miatt, meg én is a bloggerrel kezdtem, itt ismerem ki magam, és tényleg személyesebb/szebb. Jó látni, hogy nem csak én siratom a múltat :D Benézek hozzád is mindenképp ;)
   Köszönöm, hogy írtál :)

   Törlés
 3. Szia!
  Nagyon érdekes témát vetettél fel, s egyet is értek veled. Én is már jó pár éve elkezdtem a blogolást (suli mellett sajna nincs túl sok időm rá, de most már rendszeresen fog bővülni.) Számomra a blogger a legjobb, a Wattpadet nem ismerem, nem próbáltam ki, viszont annyira nem is szeretném. Hátha maradunk még egy páran itt is, vagy esetleg később újra felkapott lesz. :D
  A blogom: http://booksandwrite.blogspot.hu/ Nincs sok bejegyzés, nemrég kezdtem bele újra, de nézz be, ha van kedved. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! :) Köszönöm, hogy írtál :) Természetesen benézek hozzád! ;) Örülök, hogy egyetértesz, nekem is a blogger a legjobb, és remélem, hogy tényleg "felkapott" lesz megint, mert én is hasonlóképp vagyok a Wattpaddal mint te :D

   Törlés
 4. Szia! :)
  Én is itt vagyok már pár éve, bár sokszor csak a fiókomnak írogattam (sztorikat még mindig csak oda, bár a próbáltam beindítani egy novellás blogot, de nincs időm rá a cikkezés mellett. Viszont most, hogy olvastam ezt a posztot, hiányozni kezdett az egész).
  Olyan nosztalgiát idéztél most bennem! Már el is felejtettem Kingát a kritikáival, de Stella és Dorothy Chanté is eszembe jutottak még! Amikor bekerültem a közösségbe, nagyon felnéztem rájuk, sokat is tanultam tőlük, úgyhogy nagyon szomorú, hogy időközben mindenki eltűnt, és a jó történetes blogok konkrétan kihaltak (tisztelet az életben maradóknak). Régen felmentem face-re, és mindenki posztolgatott, beszélgetett, segítséget kért... Olyan jó lenne most is ezt látni.
  Személy szerint nem vagyok jó véleménnyel a Wattpadról. Próbálkoztam megszeretni, de csak olyan blogokba futottam, amik kidolgozatlanok, helyesírás szempontjából borzalmasak voltak, úgyhogy nem is látogatom már.
  Valahogy fel kéne pezsdíteni már az igazi bloggervért! :D
  Minden szavadat imádtam, és egyetértek! További sok jót, és csak hajrá-hajrá:
  Ginny
  (https://ginnease.blogspot.hu/ - most nagyon szégyellem magam, amiért az időmet nem egy blogregénybe fordítom :c )

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! :) igen, igen, ismertem a szóban forgó bloggerinákat :) Dorothy óriásos sztoriját olvastam is (sajnos a címére már nem emlékszem, valami német volt), Stella meg azt hiszem még mindig fut, csak nem történettel :) Örülök, hogy a soraim kiváltottak benned némi nosztalgiát. Én is egyetértek veled mindenben! Benézek hozzád ;)
   Köszönöm, hogy írtál :3
   Puszi: Anett

   Törlés
 5. Szia, sziasztok,

  Tetszett a bejegyzésed. Igaz, én csak egy éve vagyok a blogger szörfdeszkáján, de én is úgy látom, hogy sehol senki, hogy csak a látogatók száma változik, mert senki nem reagál a bejegyzésekre. Kellemetlen, mert azért nyitottam a blogot, hogy másokkal is megosszam a regényeimet.
  Valamelyik héten viszont már FB-n is feltette valaki ezt a kérdést, hogy mi a szösz van az emberekkel?
  Globális katasztrófával állunk szemben?

  Szép estét :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! :) Én sem értem, de örülök, hogy ez másnak is feltűnt már, és remélhetőleg változni fog a helyzet :) Igen, nagyon rossz, amikor a felrakott részekre nem érkezik reakció, hiszen ha csak magunknak írnánk, akkor nem pakolnánk fel a netre :D
   Köszönöm, hogy írtál <3

   Törlés