2017. február 21., kedd

10 feldolgozás, amit szeretek

Sziasztok!

Mivel én is nagy zenebolond vagyok, gondoltam megosztok pár kedvelt zeneszámot. Sabina korábban már tett ki hasonló bejegyzést, így aki még nem látta nézzen be oda is!
Azért választottam a feldolgozásokat, mert szeretem ugyanazt a dalt több féle előadásmódban meghallgatni. Tudom, akad olyan is aki inkább az eredetit pártolja, hiszen azaz igazi, de aki vevő egy kis újdonságra, azokat szívesen elkalauzolom az én tízes listámon.


1. Smells like teen spirit

Ez az a szám aminek rengeteg cover és remix verziója megtalálható a neten. Van egy pár olyan remix is, amit nagyon szeretek, de inkább nem tettem ki, mert a Nirvana rajongók biztosan vérszemet kapnának tőle. Így maradtam a The Gallows, azaz Akasztófa c. filmben elhangzott dalnál.
2.  Paint it black

Ez is egy régi rock klasszikus, és ezt a feldolgozását már pár filmben is hallottam, de már meg nem mondom melyikben. Véletlenül akadtam rá a youtube-on, és azóta nagy kedvenccé vált. Számomra olyan hangulatot ad át, amire jól lehet írni.


A Punk Goes Classic Rock egy olyan album, ahol ismert előadok ismert számokat játszanak el a saját stílusukban. Így született meg a VersaEmerge verziója is:3. Umbrella

Ki ne ismerné Rihanna egyik leghíresebb számát, az Umbrellát! Viszont epic műfajban is ennyire népszerű? Íráshoz és trailer készítéshez szívesen ajánlom ezt és az ehhez hasonló dalokat.


4. Radioactive

Pentatonix. Lindsey Stirling. Radioactive.
Szerintem ide nem kell semmit hozzáfűzni. Ez a szám úgy tökéletes, ahogy van!


5. Blame

Ismeritek Brad Kavanagh-t? És az Anubisz házának rejtélyei Fabianjét? Nos, Brad nem csak színészkedéssel, hanem a zenéléssel is kacérkodik. Bár számomra a többi feldolgozásai kicsit nyálasak, de a Blame-t egyszerűen imádom.


6. Sweet dreams

Szerintem ez a feldolgozás híresebb lett, mint maga a Sucker Punch film. Imádom alapból az eredetit, de Emily Browning hangja és ez a sötét sejtelmesség teljesen a rabjává tett.


7. Gangsta's Paradise

Itt valamiért a blogger nem találta a fent lévő youtube videót, ezért kénytelen voltam linkkel beilleszteni a Falling In Reverse féle Gangsta's Paradise-t.
Róla azt érdemes tudni, hogy ez is a Punk Goes albumsorozat feldolgozása gyanánt készült.

8. Pumped up kicks

Tényleg már 6 éve, hogy bejárta a világot ez a szám? Az együttest magát nem követtem sosem, de arra emlékszem, hogy hónapokig ez a dal járt a fejemben. Illetve milliónyi cover készült belőle.
Ezért elhoztam nektek a két kedvencemet, amik mindig fel tudtak dobni, ha picit rossz passzban voltam.
9. Nothing else matters

A Metallica megalkotott valami csodálatosat, és szerintem ezt a szintet megtartotta az Apocalyptica is. Csak hunyjátok le a szemetek, és hallgassátok!


10. Alejandro

Emlékszem amikor még a csapból is ez a dal folyt. Igazából egy két számát bírom Gagának, a sulis időszakok jutnak róla eszembe. Főleg az egyik osztálytársam, aki bemutatott ezeknek a nagyszerű srácoknak.

Remélem tetszett nektek ez a kis összeállítás. Ismertétek mind, vagy akadt olyan ami számotokra is újdonság volt? Illetve, ha ismertek ezeknél jobb feldolgozásokat, várom a kommentekben a linkeket!

Legyen szép napotok!


2 megjegyzés:

 1. Jujj ezek nagyon tetszettek *.* Én is mániákusa vagyok a feldolgozásoknak, szóval köszönöm, hogy bővítetted a listámat :D

  VálaszTörlés
 2. Szia/ sziasztok,

  Íme elkészült a Talking Blogs beszélgetésünk. Publikáltam is az imént. Szeretném megköszönni, hogy részt vettetek és a közös munkát is. Remek volt veletek együtt dolgozni!!!

  Sok sok szeretettel
  Brukú

  VálaszTörlés