2016. augusztus 6., szombat

Még 15 eset, amikor a feldolgozás jobb, mint az eredeti dal

Sziasztok!

Az előző 20+5 eset, amikor a feldolgozás jobb, mint az eredeti dal cikkem úgy láttam, nagyon tetszett nektek, hiszen nagyon sok pozitív visszajelzést kaptam itt is, de főként Facebookon. Szóval újra felkerekedtem és jobbnál-jobb feldolgozások nyomába eredtem. Találtam is jó párat, szóval úgy döntöttem, ismét elhozom nektek egy listába foglalva.
Ez a lista rövidebbre sikeredett - elsőként egyébként ez egy 10+2-es lista lett volna, csak még találtam két naaagyon jót, és akkor gondoltam, valahonnan összevadászok még egyet, hogy szép kerek legyen a lista :'D - szóval remélem, hogy ez is tetszeni fog. :)

Jó zenehallgatást!

1. Shameless - The Weeknd vs. Sofia Karlberg
A listát az előző posztomból már jól ismert Sofia nyitja. Az eredeti Shameless nekem nem igazán tetszett. Nem rossz, de számomra megint csak hiányzik belőle valami. Sofia ezt a dalt élőben is előadta egyszer, így most ezt a felvételt hozom el nektek, mert nagyon sokan írják a videói alatt, hogy nem is tud énekelni, csak jó hangszerkesztő programot használ. Remélem, ők is látták ezt a videót, és elgondolkoztak korábbi állításaikon. :D (A nem élő verziót itt megnézheted)


2. Radioactive - Imagine Dragons vs. Boyce Avenue
Ugyancsak az a véleményem, mint az előző posztomban a Demons esetében. Az eredeti Radioactive-ot is szeretem, de ennél a melankolikusabb feldolgozásnál sokkal jobban átjön a szöveg. És a fiúnak még mindig rohadt jó hangja van. :)


3. Can't Feel My Face - The Weeknd vs. Karmin
Az eredeti dalt annyira gyűlölöm, hogy arra nincsenek szavak. Olyan lapos és langyi és... Nyeh... Karmin feldolgozása sem lett a kedvenc coverem, néhol nekem túl nyers a hangja, de mégis sikerült egy olyan verziót csinálnia ebből a dalból, ami számomra sokkal hallgathatóbb, mint az eredeti.


4. Dangerous Woman - Ariana Grande vs. Bri Heart
Ez volt az első dal, amit Bri előadásában hallottam, és hát... Lenyűgözött. :) 


5. Send My Love (To Your New Lover) - Adele vs. Kurt Hugo Schneider ft. Madilyn Bailey, Sam Tsui, Alex G
Nemrég találtam rá Kurt csatornájára, amin főként más YouTube-osokkal csinál közös feldolgozásokat. Így született meg Adele új slágerének a feldolgozása, amit nekem annak ellenére, hogy az énekesnő hatalmas rajongója vagyok, nem igazán sikerült a szívembe zárnom. Ez a feldolgozás azonban rendkívül kreatív és fülbemászó. Imádom. Belegondolni se merek, mennyi ideig gyakorolhatták. :D 


6. Uptown Funk - Mark Ronson ft. Bruno Mars vs. Against The Current
Ez az a tipikus bulizós dal, amit mindenki ismer és mindenki szeret - vagy mégsem? Én nem nagyon. Talán csak Bruno Mars miatt nem, a hangja nekem valahogy sosem tetszett. (Nem tudom, miért élek még, tuti mindenki kedvencét leszóltam már.) Ez a feldolgozás azonban számomra nagyon bejövős, pörgős, vidám és élettel teli, egyszóval imádom.


7. Cups - Anna Kendrick vs. Kurt Hugo Schneider ft. Alex G, Sam Tsui, Kina Grannis
A Tökéletes hang betétdala hatalmas sikerre tett szert a film bemutatását követően. Én is megszerettem, meg is tanultam - egy sor szenvedést és szitkozódást követően. :D Nem tudom, hogy jobb-e a feldolgozás, mint az eredeti. Én úgy érzem, kicsit több élet van benne, de nyilván lesznek olyanok, akik nem fognak velem egyet érteni. Mindenesetre az biztos, hogy egy korrekt feldolgozásról van szó. :D 


8. When We Were Young - Adele vs. Kurt Hugo Schneider ft. Madilyn Bailey
Adele-nak ezt a dalát imádom, szóval ezúttal sem mondom teljes meggyőződéssel azt, hogy a Madilyn féle verzió jobb lenne, de az biztos, hogy van olyan jó, mint az eredeti.


9. Elastic Heart - Sia vs. Kurt Hugo Schneider ft. Madilyn Bailey
Sia egyre népszerűbb lett az utóbbi időben. Nem véletlen, hiszen a Chandelier című száma valóban nagyon jóra sikeredett. Következő nagy slágere az Elastic Heart lett, ami nekem azonban húú de mennyire nem tetszik. Az elektronikus zene az, ami megint csak visszataszító számomra egy ilyen szöveg és énekhang mellett. Ez a feldolgozás ismét egy lágyabb verziója az eredeti dalnak, ami nekem ezerszer jobban tetszik.


10. Flashligt - Jessie J vs. Bethany Mota ft. Kurt Hugo Schneider
Jessie J dala a Tökéletes hang 2 betétdala. Az első filmnek bár nem voltam rajongója - tetszett-tetszett, de nem volt a kedvencem - egyik barátnőmmel mégis beültem a a második részre a moziba. Nos, lehet, hogy én vagyok az egyetlen, de a Barden Bellas finálén előadott produkciójának csak az eleje tetszett, utána olyan lapos lett, részben emiatt a dal miatt, hogy én a zsűri helyében tuti a német csapatnak adtam volna a fődíjat. Kitalálhattátok tehát, hogy az eredeti dal nem igazán nyerte el a tetszésemet, ellentétben ezzel a feldolgozással. Ezt sem tartom egy díjnyertes produkciónak, de mégis van benne valami plusz, ami az eredetiből nekem hiányzott.11. Madilyn Bailey - Wiser
A már sokszor emlegetett Madilynnek nemrég jelent meg az első saját dala, a Wiser, aminek Kurttel közösen elkészítették a zongorakíséretes - van egyáltalán ilyen szó? - verzióját. Nekem az eredeti is nagyon tetszett, már csak a szövege miatt is - tökéletesen leírta, amit akkor épp éreztem - de ez a verzió... Ez valami... Valami eszméletlenül gyönyörű.


12. No - Alex Aino ft. Deshan Clarke (Guy's Perspective)
Az előző posztom alatt javasolta valaki, hogy lessem meg Alex Ainot. Megtettem, és nagyon tehetséges a fiú. A személyes kedvencem Meghan Trainor NO című számának az átirata. Az alap zene megmaradt, de a szöveget kissé átírták, mintegy válaszul az eredeti dalra. A végeredmény  pedig nagyon jó lett. :)


13. Rise - Katy Perry vs. Bri Heart 
Elsőként egy fun fact: még a metálos korszakom előtt hatalmas Katy Perry rajongó voltam, és ma is szeretem a legtöbb számát, csak már nem annyira, mint régen. A Rise c. dala az Olimpia hivatalos dala, ezt többek között Bri is feldolgozta. Az eredeti dalt is szeretem, akárcsak a feldolgozást, ami talán egy hajszálnyival jobban tetszik.


Egy nem annyira ismert, Ki music nevű csatornán is megtalálható egyébként a dal feldolgozása. Ez szerintem nem lett jobb, mint az eredeti, de egy kellemes hangzású kis verzió. :)


14. Believe - Cher vs. Madilyn Bailey 
Egyáltalán nem mai dalról van ez esetben szó, sokan nem is ismerik szerintem az eredetit. Ha meghallgatjátok, sokatoknak valószínűleg nem fog tetszeni, ahogy nekem sem. Ez esetben hallgassátok meg Madilyn verzióját, ami megint csak annyira gyönyörű, hogy szavakat nem találok. *.*


15. It's Time - Imagine Dragons Cup Cover
Itt is két feldolgozást szeretnék megemlíteni, mert nem tudom eldönteni, melyik tetszik jobban. :'D Szóval az Imagine Dragonstól az It's time című számot mindkét feldolgozás a Cup song mintájára adja elő. Az alapötlet nagyon kreatív szerintem, így hát eléggé elnyerte a tetszésemet. :DNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése