2016. április 30., szombat

Kritikarendszer

Sziasztok! Amint ígértem, meghoztam a bejegyzést a kritikakérési rendszerről. Eddig nagylelkűen mindenkinek elvállaltam a blogját aki kért, még akkor is, amikor előzőleg bele sem néztem. Ez fog megváltozni. Drága Nevra ültette el a magját, én pedig locsolgatom tovább. Tartok majd egy előszűrést. Mindig bele fogok olvasni az adott blogba, mielőtt felírom a listámra. Erre azért van szükség, mert megkíméljük egymást. Téged, kedves olvasó a felesleges lehúzástól, és magamat a felesleges idegeskedéstől. Nincsenek hatalmas kikötéseim:
1. Tűrhető helyesírás
2. Értelmezhető, nyelvtanilag helyes mondatok
3. Logikus felépítés
4. Olvasható szöveg (ne folyjon ki a szemem tőle)
Szerintem ezek jogos kérések. Annak semmi értelme, ha egy olyan történetet elemzek ki, amit teljesen át kéne írni, mert már az alap sem jó, és semmi pozitívumot nem tudok róla leírni.

Amit még meg akartam említeni, az a köszönetnyilvánítás. Konkrétan megnevezem Alexa Taylort, aki a Disturbya című blogot írja, ugyanis nem egyszer szóltam neki, hogy elkészült, de még semmit nem reagált a kritikára. Megnézte az üzenetemet, és ennyi. A múlt hetet csak ezzel töltöttem, rettentő iramban gyártottam a bejegyzéseket. Cserébe elvárná az ember, hogy odabökjenek egy köszönömöt; az a minimum. Legyen kölcsönös az együttműködés :) Ha én foglalkozok veletek, ti is foglalkozzatok a kritikámmal. Beszélgettem néhány nagyra becsült bloggerínával erről, és kiderült, hogy a problémám nem egyedülálló. Ők anno azért hagyták abba a kritikaírást, mert abszolút a semmiért "jártatták a szájukat", a kritikakérő semmit nem fogadott meg a tanácsaikból, nagyon nem érdekelte, hogy mit írtak neki. Szeretnék ezen változtatni. Én is jártam már úgy, hogy feliratkoztam egy blogra, és figyelemmel kísértem a többi bejegyzést. Mintha a falnak beszéltem volna. Az előző részeket nem is javította ki, sőt, a továbbiakat sem, ugyanolyan rosszul írt bizonyos szavakat a tanácsaim ellenére. Hosszú órákat szoktam véleményezésekre fordítani, szeretném azt hinni, hogy nem hiába. Csak akkor kérjetek kritikát, ha fejlődni akartok, és komolyan is gondoljátok azt, amit csináltok! Tiszteljük egymást ennyire.

Nos, a röpke bejegyzés végére értem. Holnap anyák napja, ne feledjétek :3 Hozok majd egy novellát is ennek alkalmából. Köszönöm, hogy elolvastátok!

9 megjegyzés:

 1. Teljesen jogos a kérésetek:) Huuu hopika, na gyorsan eszkábálok anyának valamit, ami itthon van :D

  VálaszTörlés
 2. Én úgy vettem észre, hogy a pozitívabb kritikákat kapó bloggerek közül nagyjából mindenki megköszöni a kritikátokat, egyedül az olyan blogok tulajdonosai, mint amit a bejegyzésben is említettél, nem törődnek azzal, hogy csak segíteni próbáltatok.:D
  Egyébként ez a kedvenc kritikás blogom, szóval további sok sikert.*-*

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ó, nagyon szépen köszönjük, és örülünk neki, hogy a mi kis szerény blogunk a kedvenced *.* Igen, a pozitív kritikát könnyebb megköszönni, mint a negatívat :D Köszi, hogy írtál! :)

   Törlés
 3. Üdv!
  Csak most akadtam a blogra, de nagyon megörültem, hogy így lett. A kritikák igényesek, építő jellegűek, érződik, hogy nem félvállról vett munkák. :)
  Érdekelne, hogy esetleg Wattpadra feltöltött történetről is vállaltok kritikát?
  -Jolt

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia :3 Nagyon szépen köszönjük, igyekszünk! :) Persze, vállalunk ;)

   Törlés
 4. Nekem egyszer egy bloggerina barátnője szólt be, hogy mi jogon osztogatok tanácsokat és "húzom le" a barátnője "tökéletes" blogját, és "írjak jobbat, ha tudok!" Megjegyezném, hogy az adott bloggerina köszönte szépen az építő jellegű kritikámat, és hálás volt érte. Viszont nálam is volt már, hogy a drága bloggerina egyszerűen tojt rám, se köszönet, se változtatás, amit javasoltam. Megint mások hálásak és megfogadják a tanácsaimat is. Ahány blog, annyiféle bloggerina, ahogy szokás mondani. Nem szoktam felhúzni magam semmin. Viszont a ti kritikáitokat nagyon élvezem olvasni, és megértem, hogy miért tesztek kikötéseket. Nekem is van pár, bár ez főleg blogtípusokra vonatkozik, amiket nem vállalok, és erre személyes okom van.

  További jó munkát kívánok nektek! ^^

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia, Andro! :3 Hú, nagyon aranyos vagy, köszönjük, hogy mindig írsz hozzászólást, ha van rá időd, és mondanivalód :) Igen, sajnos ez így van, ahogy leírtad, mi is megtapasztaltuk már egy párszor :/ (A lány már aznap visszaírt az üzenetemre amúgy, miután konkrétan megemlítettem :) )
   Még egyszer köszönöm, hogy írtál :3

   Törlés
  2. Igazán nincs mit. Tudom, milyen rossz érzés, amikor nem érkezik visszajelzés.

   Törlés