2016. április 20., szerda

Kritika-WalhallaSziasztok! Egy újabb blogot kaptam Szinytől (ő írta a A vámpír nem jár egyedült). Láttam, hogy csak a prológus van fent, hát gyorsan el is olvastam, nem hosszú.

Kinézet: Nem szoktam kitérni a fejlécre, de megjegyzem, hogy furcsán üres. A lány egy szürke háttér előtt áll, és ennyi. A fülszövegből megtudtam, hogy kém lesz a végén, ezért lehetne jó kis kémcuccokat rárakni, vagy bármit. Ezen kívül nincs bajom a designnal, olvasható a bejegyzés, és az a lényeg. Viszont megemlíteném, hogy túl sok a kép a prológusban. Nem kell! Ha egyet raksz az elejére, bőven elég.

Történet: Nagyon gyorsan haladsz vele, és nem fejted ki rendesen. A lány barangol már fél napja, szökésben van, de ezt semmi nem támasztja alá. Nem keresik, üldözik, akármi. Így olyan, mintha nem is szökne, hanem csak simán utazgatna. Nem éreztem azt a feszültséget amit kellett volna, nem izgultam a főszereplőért, nehogy elkapják. A stoppossal is beszélhetett volna sokkal többet, és mondjuk az elején lévő információkat (évekig bezárva tartották, nem ismeri az embereket, stb) elmesélhetné akár az ismeretlen fiúnak is. Nem szabad már rögtön az elején háttértörténettel nyitni, vagyis én nem ajánlom. Sokkal hatásosabb, ha közben derülnek ki a dolgok. Titokzatossá tehette volna a főszereplőt a szememben, ha nem tudok róla semmit, csak azt, hogy a családja elől menekül.
A felfokozott érzelmi állapotára nagyobb hangsúlyt fektethetnél, hiszen most először jár emberek között, tök ismeretlen tájakon, kész horror lehet a számára. Azt javaslom, hogy sokkal pontosabban mutasd be a karaktert, és az idegen fiút is, mert biztos vagyok benne, hogy még elő fog kerülni. Hiányoztak nekem a leírások, milyen tájakon mászkál, miről gondolkozik éppen stb. Ayanna egy olyan szereplő, aki burokban nevelkedett, viselkedjen is úgy! Rácsodálkozhat a dolgokra, esetleg félhet a képességétől, hiszen még nem nagyon volt alkalma használni, és amiért a családja rosszul bánt vele, ő is félig elhihette, hogy veszélyes. Egy nebáncsvirág, aki kiszabadult a való világba, és fogalma sincs, mi lesz ezután.
Nagyon jó a történet, tetszik, csak fejtsd ki bővebben. Áss a karakter mélyére!
Figyelj a szóismétlésekre!

Sok sikert a történethez, szurkolok neked! :)

2 megjegyzés: