2016. március 11., péntek

Bloggerek a blogolásról (5.)


Sziasztok!


Itt lenne a cikksorozatom folytatása, ami az általatok ajánlott blogokról fog szólni. Kíváncsi voltam, hogy miket szeretek, és kértem, hogy írjátok le miért? Ez most egy amolyan ingyen reklám lehet az általatok szeretett bloggereteknek.

Ha választanod kéne egy blogot, amit meleg szívvel ajánlanál, melyik lenne az, és miért?

Talán kissé elfogultan fogok ajánlani, mert ismerem az írójukat, de emellett a történetük is rendkívül elnyerte a tetszésemet, na meg mert F-A-N-T-A-S-Y!!!
Az egyik egy nem régiben újrakezdett blog, a Halhatatlannak születtem, amiben tetszik, hogy szerepel egy új megalkotott faj, a hexaldar. Emellett a főhősnő személyisége is elég erős, ami bennem rokonszenvet váltott ki. Illetve Bonnie stílusa már korábban megfogott, amikor közösen dolgoztunk a Greemfield írói játékban. 
A másik a Démoni horda, ahol Anett eléggé sajátos stílusát kedvelhettem meg. Mondhatni az ő blogja hozott össze minket. A karakterek rendkívül életszerűek, ugyanakkor szórakoztatóak is. Ja és démonos! *.*
A harmadik pedig a Hét szirom legendája. Egy igen különleges és nagyszerűen összetett, apokaliptikus fantasy történet a világunk megmentéséről. Sayaa és Lexi két testvér szemszögéből mutatja be a kalandos és rejtélyekkel teli utukat, a nem mindennapi csapattal. Szerintem érdemes benézni!

Ezek mellett pedig az ajánlónkban feltüntetett blogok bármelyikét is szívesen ajánlanám. Az indoklás is megtalálható az oldalon.

Most jöjjön a tietek:

Cassie - Felelsz vagy mersz? - annak ellenére, hogy a történet félbe lett hagyva. Azért, mert ő egy hihetetlenül tehetséges bloggerina, aki nagyon jól és helyesen tud fogalmazni, és mert egy sablon vázat igazán érdekessé tudott tenni.

Summer notes - Aranyos tortenet,a fogalmazas es a helyesiras is jo,csak nehany hiba van benne. De nem sokszor olvasok blogokat, valogatos vagyok.

Számomra minden megvan benne. Cinikus főszereplők, sablononak tűnő, ám igazából egyedi történet, romantika, de nem a szokásos "pár óra ismertség után védekezés nélkül lefekszek valakivel) dolog.


Az álarc mögött - egy igényes blog, eredeti alap storival és igényes designel. 

Szerelmem a mostohatesóm - szerintem ez a könyv (mármint blog) az ami rendkívül jó, ahhoz képest hogy elég necces téma.

Igen elég felkapott téma mostanában, de nekem nagyon megtetszett. Élvezhető, jól meg van fogalmazva, és az erotikus tartalmak sem 10 éves szinten vannak leírva.

Joker másik arca - Nagyon jó az írónő. És a történet is fantasztikus

urban:eve - Via blogja. Érdekes, és imádom. Annyira sok dolgot leír. Igazán élvezetes dolog a legelejétől elolvasni a blogját. Nézni, ahogy fejlődik bejegyzésről-bejegyzésre.

Elloptad a szívem - Ez egy nagyon romantikus és érzékeny blog, de szerintem csodálatos. <3
üzenem - mert egyedi, különleges, és fantasztikus. 

Without Shadow - mert király.
Mert mindig valami újat mutat és néha megfog azzal, amiket ír.

Get out alive - NEM EMLÉKSZEM PONTOSAN ACÍMRE ÉS LUSTA VAGYOK MEGNÉZNI, és újra írni a capslockos részt is, de némo műve) szintén király.
Egy tök egyedi blog, szeretem a nem félénk, bátor főszereplőnőcikét. Eddig egy ilyen bloggal se találkoztam még.

Rea'l thoughts - mert sose fogy ki a témából, és sose ír unalmasan

Fantasy Girl - I want to be loved by you -  Lehet, hogy sok embert elriaszt, hogy egy One Direction ff-ről van szó, de ilyen igényes bloggal én még nem találkoztam. Hosszú részek, elkülöníthető karakterek, jellemfejlődés, kiszámíthatatlanság, fordulatok. Nem az a tucat blog, annak ellenére, hogy témájában egész könnyed. Gyönyörű leírásokat tartalmaz, a szereplők jellemei iszonyú szépen ki vannak dolgozva, és humor is van benne. A mai napig visszajárok és egy-egy részletet elolvasok belőle, profi munka.

Tényi Péternek az irományai - nekem kissé túl erős, ha fogalmazhatok így, viszont nagyon érdekes, és gyönyörűen fogalmaz.

Heavenly Minutes -  hihetetlenül fantasztikus, sokat segíthet az embereknek.

Riri Nord - Catching Sunshine - Egy trilógia folytatása úgymond, és egyszerűen hihetetlen! A szereplők szinte élnek a fejezetekben, a cselekmény abszolút egyedi, izgalmas és romantikus, az írása maga pedig egyszerűen lenyűgöző! Mintha egy kiadott könyvet olvasnék.

Adriana S. - Gone too soon -  a fülszöveg alapján nagyon ígéretesnek tűnik. Ráadásul a kedvenc focistám az egyik szereplő, illetve szeretem, ahogyan Adriana fogalmaz és megír egy fejezetet.

(Gond)terhes - igazából egyedi történet, romantika, de nem a szokásos. Nyilván ízlések és pofonok, de nekem ez  az örök favorit.
Nagyon egyedi az alapötlet, jól van megírva, könnyű nyári sztori. Nagyon szeretem én is.

A Make It Out Alive - Hogy miért? Hahah, nagyon jó kérdés. Egyszerűen az egyedisége és érdekessége miatt. Azért, hogy mindig olyan fordulatokkal zárja le az adott fejezeteket, amiktől csak még kiváncsibb vagyok mi lesz a folytatásba. Mindig letud kötni:)

Girlpower blog - A blogger nagyon ügyesen vegyíti az aktuális történéseket és a személyes hangvételű posztokat. Mindezt szarkazmussal fűszerezve. Imádom!

Larry Stylinson - Love and Pain - Ez a blog tett engem Larryssé, ami nálam hatalmas fordulópont volt az életemben, sokkal elfogadóbb lettem másokkal, főleg a melegekkel szemben. A történet fenomenális, kellőképpen szadista, tele van szerelemmel és egyszerűen megunhatatlan. Már lassan a 140. résznél tart, és Dreamy még mindig meg tud lepni fantasztikus fordulatokkal és ötletekkel.

Színes Ötletek - Ezt bárkinek ajánlanám :D A kézműves dolgokat nagyon sokan szeretik, itt pedig hihetetlenül sok egyszerű (!) ötlet van fent :D

Addicted to Love - Romantikus, gyönyörű a fogalmazása. A szereplők is tetszenek.

BAD- A rosszabbik énem - Ha szereted az 1Dt ez egy "alap" blog szóval az összes directionernek ajánlom. Viszont ha nem szereted akkor is ajánlom hiszen van egy ismerősöm aki nem directioner mégis imádja, mert olyan tökéletes ez a blog, hogy nem lehet nem szeretni.

Zoe Goldenwin - She's not afraid - és azt szeretem benne, hogy váratlan fordulatokkal izgalmas történettel kápráztassa el olvasóit.

Do Payne- Stole my heart - Imádom. Több története is van a blogon de mindig tud újat mutatni, remekül ír és ahhh nem lehet szavakba önteni annyira fantasztikus

Born to Die - ahogy az elöző kérdésben is írtam:p Szeretem a furcsa dolgokat.Éppen ezért ez a kedvenc történetem.Gyilkolás,szerelem stb stb stb.
Teljesen megfog, jó a megfogalmazása és Miranda úgy írja le, hogyha belekezdesz nem tudod abbahagyni az olvasását.

Bloodyromantic - Az előző válasznál már leírtam, miért imádom:D (az lehet, de az összegző máshogy mutatja a válaszokat...)

The tase of ink - Nagyszerű fogalmazás. Kreativitás. Jó történet és karaktervezetés. Imádom.

Katus: A Pokol Angyala -  Egy eléggé fajsúlyos témát feszeget. A bántalmazás, egyedül lét, összetörtség, a börtönbeli élet, és az igaz szerelem. A főszereplőt lassan a depressziós jelzővel is jellemezhettem volna, mikor jött a segítség egy másik fiú által, ki a bántalmazott polának angyala lett. A történetben ízes poénok és kellőképp elég erotika is helyet kap. Én csak ajánlani tudom!

Cruel Intentions - egyik személyes kedvencem. A története izgalmas, logikus, és plusz pont, hogy imádom az ilyen témájú blogokat.

Leona Goldwin - I'm the captive of my book - Még sosem olvastam ehhez fogható blogot: mind a történet, mind pedig annak kivitelezése egyszerűen magával ragadó.

Farkas átok - ez egy fantasztikus fantasy

A szakadék szélén - A szakadék szélén nevű blogot olvasom mostanában. Más nem nagyon köt le, de ez valami csodálatos. Gyönyörűen meg van fogalmazva egy terhes lány érzése, aki véletlen esett teherbe. Ezen kívül pedig a nyelvezete is rendkívül szépen van megfogalmazva.

Feketén Fehéren (nahát! Köszönjük! <3 ) - Nekem nincs olyan kedvenc blogom meg minden, de ha ajánlanom kéne bármit is, akkor az valószínűleg a Feketén Fehéren c. blog lenne. Igaz, kritikás blog, de mivel itt nem ,,hamis" kritikák vannak, hanem normálisak (vagy a felett :D) és könnyen meg lehet találni a rengetegben a jó blogokat. :)

 Far away - Csöndes Dé -  Imádom, ahogy megformálja a karaktereket, az egyedi történet alapját és szép fokozatosan történnek a cselekmények, szóval nincs elsietve és kellőképpen gyors.

Szívrohamgyár - A versei fantasztikusak és minden apró részletre ügyel, a stílusa lenyűgöző.

Love Supreme -  Mert az író nagyon eltalálta a férfi szemszöget, a főszereplő nem tökéletes, gyakran követ el hibákat, mégis szerethető. A történet ugyan a szerelemre épül, de fordulatos, és izgalmas. Hatalmas piros pont az ízlésesen humoros fogalmazásért.
♥ Egyedi, vicces, aranyos, elgondolkodtató, komplex, ötletes ♥

Gwendolyn Blackwell - Egy test - két lélek - Erdekes es egyedi a tortenete. Remekul van megfogalmazva es erdekesek az esemenyek. :)

Édes élet - Ha kifejteném az egészet este lenne, de az egészet összegezve ez: Izgalmas, jól kidolgozott karakterek, jó alaptörténet, igényes kidolgozás, és kevés helyesírási hiba.

Wannabemert fiú szemszögéből van írva, mert vicces, sírva röhög rajta az ember, frappánsak a beszólások :D Van benne szerelem, de nem az a nyálas szar, hanem normális. Szerethető karakterek, minden :) Egyedül az a baj, hogy a fejezetek rövidek :/ 

Démoni horda - mert szórakoztató :D

Egy szexmániás naplója - Azért mert most kezdtem el olvasni és nem tudom abbahagyni. Kevés a leírás és sok a párbeszéd, tehát egyszerűen imádni való. Az író pedig nem tűnik beképzeltnek, szóval nálam ez egy nagyon nagy piros pont. Mellesleg tetszik az, ahogy fogalmaz meg maga az alaptörténet. Nagyon jól meg van valósítva. :3


Blood Redy - Egy elírt telefonszám és Tanyasi álom c. blogját, ahol egyedi és fordulatos történetek vannak. 


Nos, ti kit ajánlanátok, és miért?


5 megjegyzés:

 1. Én mindenképp Babu Miriel - Save your soul c. blogját ajánlanám. Nagyon jól megvan fogalmazva, a karakterek hihetetlenek, a történet fantasztikus.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi, hogy írtál :) linkelni is tudnád?

   Törlés
  2. Köszi az ajánlást Réka, nagyon aranyos vagy :3 és akkor már ide linkelem a blogot, ha Barbara kérte ;) http://save-your-soul-demonologist.blogspot.com

   Törlés
 2. Én mindenképp Babu Miriel - Save your soul c. blogját ajánlanám. Nagyon jól megvan fogalmazva, a karakterek hihetetlenek, a történet fantasztikus.

  VálaszTörlés
 3. Nekem egyik nagy kedvencem még a Téboly Program (novellák, kisregények találhatók) noha az írónő egy másik ff blogját is szeretem, talán mert olyan érdekesen fogalmaz, ugyan nem egy profi, de a karaktereit remekül alkotja meg^^ De a felsoroltak között is van egy pár

  VálaszTörlés