2016. március 6., vasárnap

Bemutatkozás

Sziasztok!

Már posztoltam korábban, de konkrét bemutatkozást még nem írtam, így most megpróbálkoznék vele. Nem tudom, mi lesz belőle, most, ahogy elkezdem, semmi ötletem sincs, mit is akarok mondani, de csak lesz belőle valami.
Nos. Egy 16 éves gimnazista lány vagyok, aki imád moziba és színházba járni, olvasni, metált és hard rockot hallgatni, film- és sorozatfüggő. Szabadidejében, amikor nem ezek egyikét csinálja, akkor éppen alszik – vagy próbál aludni.
Na jó, ez elég rövid és velős volt. Talán túl rövid.
Az „imádom a metált és a hard rockot” résznél valószínűleg - majdnem – mindannyiótoknak az jutott eszébe, hogy tele vagyok piercingekkel, tetoválásokkal és mindig teljesen feketében járok. Nos, most eloszlatnám ezeket a kételyeket, mert egyiket se csinálom soha. Jó, a feketét nagyon szeretem, de elég sűrűn hordok más színű ruhákat is. Valamint nem csak és kizárólag metált hallgatok, imádom például Adele-t, Lorde-t, Taylor Swiftet illetve a Little mix-et is, meg még ezer és egy pop zenészt is.
Konkrét kedvenc filmem nincs, rengeteget láttam már, nem tudnék választani. Műfajilag ezt a témát tekintve sem a tipikus lányos műfajok a kedvenceim, a szívemhez legközelebb a thriller, krimi, horror és dráma műfajok állnak, de senki ne aggódjon, nézek vígjátékokat és igényes romantikus filmeket is.
Könyvek terén nagyjából ugyanez a helyzet. Habár közel se olvasok annyit, mint amennyi filmet nézek, de a tanítási szünetekben mindig igyekszek bepótolni az éppen aktuális lemaradásaimat.
Sorozatokat csak mostanában kezdtem el aktívan nézni, ezelőtt a klasszikus sorozatokat követtem olykor-olykor a TV-ben (Gyilkos elmék, Castle, A mentalista, stb.) Életem első sorozata, amit végig néztem nagyjából 4-5 évvel ezelőtt a Sötét angyal volt az AXN Sci-fi-n, amit imádtam, de sajnos elkaszálták, tudtommal csak 2 évadot élt meg. Idén ősszel kezdtem el a ma már függőséggé vált folyamatos sorozat bámulást, kezdve a Hanniballal – imádtam, biztos, hogy újra fogom nézni – ezt követte a Hajsza, majd a True Detective – ez is újranézős lesz, mert egy nap alatt lepörgettem és ma már kb. semmire se emlékszek belőle - az American Horror Story – erről hamarosan hozok egy kiértékelőt az 1-3 évadról – illetve belekezdtem a Faking it-be is, ami elég távol áll a tőlem megszokott műfajoktól, de mégis szeretem. Ezeken kívül legalább 20-30 sorozat van felírva a listámra, amiket el kell kezdenem, de mindent szépen sorjában…
Egyéb hobbi – már ha ez hobbinak számít – YouTuberek nézése – órákig el tudok ezekkel a videókkal lenni. Közölük is a legnagyobb kedvencem a Hollywood Hírügynökség. Természetesen nem csak ezt az egy csatornát követem, rendszeresen nézem Viszkok Fruzsi, Pamkutya, Just Vidman, Viktória, az AFKlégió, Aviana Rahl, Csillsz illetve Maris videót is.
A továbbiakban – ahogy előrevetítettem – főként filmes, illetve sorozatos és könyves posztokra lehet tőlem számítani, de van néhány novella ötlet is a fejemben, amik remélem lassan, de biztosan meg fognak valósulni. Ezeken kívül a lehető legspontánabb témákban igyekszek cikkeket hozni, hogy minél változatosabb legyen a blog. Például az alant látható tag kitöltése során jutott eszembe, hogy néhány távolabbi városban tett utazásaimról - konkrétan Párizsra, Londonra és Olaszországra gondolok - hoznék pár képet, illetve sztorizgatnék egy kicsit. Nem tudom, kit mennyire érdekelne, írjátok meg! :) 
Végszóként nem tudok semmit írni. Inkább bemásolom azt a taget, amit a legnagyobb kétségbeesésem közepette töltöttem ki, mondván „Ha nem megy a bemutatkozás magamtól, jó lesz ez is.”
Bár nem tudom, érdekel-e titeket egyáltalán, de ki tudja :DD

1. Ha egy másik ember lennél, barátkoznál-e önmagaddal?
Igen. (Mindig magamról másolnám le a dolgozatokat)

2. Gyakran vagy szarkasztikus?
Sajnos/nem sajnos, eléggé gyakran, igen.

3. Milyen színű a szemed?
Kék.

4. Ijesztő filmek vagy happy end?
Ijesztő filmek, a happy end olyan elcsépelt-szerintem, de nekem elég szélsőséges véleményeim vannak dolgokról. :D

5. Kedvenc illatok?
A frissen sült csokis süti illata… Hmmm…

6. Nyár vagy tél?
Tavasz :D

7. Számítógép vagy televízió?
Tv-ben csak híradót nézek, de ezt lehet helyettesíteni a számítógéppel, szóval az utóbbit választom.

8. Mi volt a legtávolabbi hely, ahova eljutottál?
London, és ez a város egyszerűen gyönyörű. Hmm… Most felmerült bennem, hogy talán a távolabbi utazásaimról is írhatnék pár posztot… Hmm… Ha van valaki, akit érdekelne, írja meg kommentben :D

9. Van-e valamilyen különleges képességed?
Persze, elképesztően hosszú ideig képes vagyok semmit tenni.

10. Hol születtél?
Budapesten.

11. Milyen hobbijaid vannak?
Semmi különös. Írás, olvasás, film-és sorozat nézés, alvás :DD

12. Van háziállatod?
Igen, egy sárga labradorom van, Lassei a neve <3 Ezen kívül van pár halam :D

13. Kedvenc filmek?
Erre a kérdésre nem tudok válaszolni, annyi filmet láttam, hogy képtelenség lenne közölük választani.

14. Van testvéred?
Nincs, egyke vagyok.

15. Mi leszel, ha nagy leszel?

Legnagyobb álmom a jogi egyetemre való bekerülés. Ha ez sikerülne, egy jogász végzettséggel elég széles a lehetőségek tárháza, de még nem sikerült végleges döntést hoznom.

3 megjegyzés:

 1. Szirmai Gergely meghódítja az internetet :D már a blog közösségbe is bejutott!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon régóta követem, imádom a munkásságát, megérdemelné, hogy világuralomra tegyen szert :D

   Törlés
  2. Én is imádom őt, egy zseni.
   Hát az AFK légióval már nagyon dolgozik a világuralmon, én csak szurkolok neki :D

   Törlés