2016. január 11., hétfő

Kritika- KISS or DEATH?Bevallom, nem ismerem a Sherlock Holmesos történeteket, de úgy vélem, hogy ez itt nem is baj.
A design roppantul tetszik. Világos, impozáns. Akár órákig elböngészgetnék rajta. Az, hogy nincs fejléc szerintem kifejezetten jó, mert nem is hiányzik :)
A fenti blog még csak most indult, csupán egy apró részlet olvasható rajta, ami igen érdekes és figyelemfelkeltő. Nem fogom pontokra bontani a kritikát, mert semmi értelme nem lenne. Nekem tetszett a részlet, kellőképpen titokzatos, a régimódi fogalmazás pedig csak dob az egész hangulatán. Egyetlen hibát fedeztem fel benne, ez pedig a párbeszédek.
Egy mondatnak számít -> „Elmentem a boltba – mondta John.” Itt csak a név után kell pont.
„Elmentem a boltba. – Levette a kabátját, majd a fogasra akasztotta.” A boltba után is kell pont, a gondolatjelet követően pedig nagy betűvel kezdjük a mondatot.
Abszolút támogatlak, Andi, de nagy fába vágtad a fejszédet. Ilyen stílusban írni huzamosabb ideig megterhelő lehet, és könnyen kieshetsz az üteméből. Én szurkolok neked :)
Sajnálom, hogy ilyen rövidre sikeredett ez most, de többet nem tudok róla elmondani. Lenyűgöző a fogalmazás, precíz, alapos. Más esetben helyteleníteném, de ez az az egy kivétel, ami erősíti a szabályt. Ehhez a sztorihoz megtaláltad a tökéletes stílust! 
Adok rá egy hatalmas ötöst :) A párbeszédeket meg javítsd, ha lesz rá időd, ne rontsa az összképet.
Gratulálok, sok sikert a történethez ;)

2 megjegyzés:

 1. Szia, szia, sziaa!
  Nagyon hálás vagyok a kritikádért és egyáltalán nem zavar, hogy rövid. Egy most indult blogról nem lehet oldalakat írni. A párbeszédeket ha gépközelbe kerülök mindenképpen át írom c: Köszönöm a biztatást! :)

  XOXO:
  Andi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia :) A biztatás természetes, hiszen látom benned a tehetséget ;) Csak ügyesen! :)
   Puszi :3

   Törlés