2015. december 30., szerda

Vélemény - Hype.

http://circleandradius4ever.blogspot.hu/Kicsit meglepődtem Kinga kérésén, hogy írjak az újonnan indított blogjáról. Jól esett, hogy kikéri a véleményemet! 
Viszont ettől függetlenül ugyanúgy őszinte és elfogulatlan maradok! 
Mivel még csak egy részletet olvashattam a blogon, így elég rövid bejegyzést hozok.

Kezdeném a kinézettel, ami nekem eléggé fakó. Állítgatnom kellett a laptopom képernyőjét, hogy melyik az a dőlésszög, ahol olvashatóak a betűk is. Ettől függetlenül nagyon szép, és harmonikus, de nem éppen laptop barát. Veronika nagy szép munkát végzet ismételten. A fejléc nagyon szép, és a mozgókép is profi módon van odabiggyesztve, a háttérszöveg ötlete nagyon egyedi! Mondjuk szeretem az erőteljesebb, kontrasztosabb színeket, így ez is jobban tetszene úgy. Ízlések és pofonok.

A történet ismertetője az elején egy kicsit összezavart, mert csak később esett le, hogy ez kettő az egyben sztori. Így már értelmét nyerte Az év Sikersztorija szöveg a fejlécen. Bevallom engem a kémes sztori jobban érdekel, mint a szerelmi sok szál, viszont ez a bloggerlány dolog egy jó plusz a történetben. 
Egy aprócska változtatást javasolnék az ismertetőben:


Circle egy átlagos középiskolás lány, egy hatalmas titokkal: ő valójában egy szuperzseni és –kém, aki a kormánynak dolgozik (...) - az, hogy Circle átlagos lány, de közben szuperzseni és még kém is eléggé ellentmondásban áll egymással, így már nem éppen átlagos, viszont egy aprócska változtatás kiküszöböli ezt:

Circle egy átlagosnak tűnő középiskolás lány, egy hatalmas titokkal: ő valójában egy szuperzseni és –kém, aki a kormánynak dolgozik...

Az ízelítő elég hatásvadászra sikeredett, és picit olyan érzésem volt, hogy ezzel le is lőtted a poént, hiszen ha a történet olvasása során derül ki, még jobban leesett volna az állam, mert akkor már jobban ismerem a szereplőket, nagyobbat ütött volna. Viszont pont ettől olyan hatásvadász, mert érdekli az ember, hogy na mégis hogyan folytatódik majd. Hiányoltam egy darabot Lea életéből, elvégre mégis ő a főszereplő és mellette fut a blogregényes szál.
Nem zavart a jelenet, szerintem egyáltalán nem volt olyan erotikus tartalma, ami bárkinél kiverné a biztosítékot. Viszont szemet szúrt a túlírás, ami már nekem is egy picit sok volt, pedig én pont a kacifántos írásomról vagyok híres. 

– Most ne – mondta, és keményen belemarkolt a vékony, pici, zöld, és nagyon kihívó csipkés bugyimmal épphogy takart formás fenekembe. 

Itt a történet szempontjából felesleges ennyire túl részletezni, mert a hangsúly úgyis azon van, hogy a fenekébe markolt, nem pedig a bugyin,

– Most ne – mondta, és keményen belemarkolt (a falatka bugyit viselő) formás fenekembe.


Illetve, ami még feltűnt, hogy Circle kissé öntelt karakter. Többször is azt hangoztatta magában, hogy neki mennyire jó dolga van, milyen szerencsés, hogy jól néz ki, stb... Az, hogy ez szándékos vagy nem, fogalmam sincs. Lehet nem is beképzelt megjegyzésnek szántad, de nekem mégis így jött le. Ettől nem éppen szimpatikus. 

A fogalmazás és a helyesírás jó, de ezzel tisztában vagy szerintem te is. Nem véletlen az a 21 feliratkozó még a történet megkezdése előtt. Kíváncsi vagyok hogyan fogod kivitelezni a történetet. 
Az ötlet ígéretesnek tűnik, biztos vagyok benne, hogy sokaknak tetszeni fog. :)

Remélem nem tartasz szőrszál hasogatónak, hogy ilyen apróságokba belekötöttem, de mivel még nincs sok dolog a blogon, így arra koncentráltam, ami van. 
További sok sikert hozzá!

2 megjegyzés:

 1. SZIAAAAAAAAAAAAAAAAA!!! :D
  Először is, köszönöm szépen, hogy megírtad a véleményedet a blogról, nagyon sokat jelent, hogy foglalkoztál vele, és hogy elfogulatlan véleményt kaphattam - megtisztelve érzem magam! :D
  Másodszor, RETTENTŐEN ÖRÜLÖK A VÉLEMÉNYEDNEK! <3 Oké, ez lehet, hogy furcsa lesz, hiszen nem csak pozitív dolgokat írtál, de... :D
  A betűkön változtatni fogok majd, amint időm és lehetőségem engedi, köszönöm, hogy szóltál róla. :3
  Öhm, igen, a felirat egy kicsit beképzeltnek tüntethet fel engem a fülszöveg nélkül. :'D
  Oké, ez most lehet, hogy magyarázkodásnak fog tűnni, de a hibákra van okom (komolyan :D). Szándékosan kerültek bele a szövegbe (jó, valószínűleg senki nem hiszi el, meg a blogon sincs még leírva, de :D). Lea története ugyanis nem az a fajta felkapott történet, amit azért szeretnek az emberek, mert jó. Nem, az ő története egy sablonos, rossz blogeregény, amit azért hypeolnak (:D), mert sok benne a testiség (ami a blogban nem igazán lesz jelen) és cuki az álompasi, szóval ehhez mérten próbáltam megalkotni. :D És köszönöm, hogy szőrszálhasogató voltál, pont erre vágytam, amikor írtam nektek. :D Mert ezek tényleg hibák, de okkal kerültek bele, és lesznek ennél nagyobbak és kiugróbbak is a történet során. :) Szóval köszönöm szépen, boldogabb nem is lehetnék, a fellegekben járok, hogy ezeket kigyűjtötted és feltűntek neked és leírtad *oooo* <33
  Igen, az ízelítő hatásvadász, nem tagadom, és szándékosan került ki ez most. :D Igazából ha Lea életét is belevettem volna, akkor rögtön egy hatalmas poént lőttem volna le, amit még nem szeretnék, szóval ezért nem került ki még részlet tőle. :) De egyébként igazad van, ő a főszereplő, és megérdemelte volna, hogy Circle-ék helyett ő csillogjon. :D (egyébként igen, Circle tényleg öntelt, szándékosan. :D Én imádom, de remélem, mások nem fogják. :'D)
  Köszönöm szépen még egyszer a kritikát és a pozitív-negatív gondolatokat egyaránt, feldobtad az estémet, de tényleg... *-* ♥♥♥
  (ki fog kerülni a kritika az oldalra is, amint lesz időm :D)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Kinga!
   Örülök, hogy tudtam segíteni, és hogy ennyire jól fogadtad a véleményemet :) ha a hibák szándékosak, azt gondolom, majd a történet során is ki fogod emelni, max a már említett negatív kommentek keretében :P
   Kíváncsi leszek rá, szóval még biztosan összefutunk az oldaladon ;)
   puszi <3

   Törlés