2015. szeptember 4., péntek

Kritika - Sam's blog

http://sam-s-blog.blogspot.hu/Kinézet:
Egyszerű, letisztult világos oldal, és most már fejléc is van hozzá. Amikor betettelek az általam elvállalt blogok közé, még csak egy sima Sam's blog felírattal találkozhattam. Most már egy szép, és igényesen megszerkesztett képet csodálhatok, ami teljes összhangban van. A benne használt zöld betűszínt a sablon moduljainál is használnám, így még nagyobb lenne a harmónia. Mondjuk egy olyan fejlécet képzeltem volna el, ami teljesen az író stílusát tükrözi, és amennyiben ilyen a stílusod, akkor szerintem könnyen találnánk közös témát. Külön pluszpont, hogy nem egy híresség vigyorog rám, ebből is látszik, hogy merően más a te oldalad. Könnyű a navigálás, minden szépen menüpontokra van szedve, de hiányolom a feliratkozó modult!
A színes bejegyzések hangulatosak és feldobják a szöveget, nekem tetszik, ez is tükrözi magát az írót. Apropó, az író profilt az oldalsávban alulra tenném, helyére pedig a menüpontokat. Igazából a látogató számlálót is a vége felé raknám. Az info és a menü gombok fontosabban az eligazodásban.


Tartalom:
Több kategóriát találhatunk, ezzel több ember figyelmét is felkeltve. Van itt galéria, filmajánló, sorozatajánló, könyvajánló és vélemény kifejtés is. Haladjunk sorban!

Galéria:
Több témában láthatok szép és nagyon inspiráló képeket, amik valószínűleg weheartit és tumblr oldalakról származhatnak, esetleg még google-ről. Azért egy forrásmegjelölést tennék minden képcsoportnál. Én rendszeresen szoktam böngészni a wehearit nevezetű oldalon, és felhasználói fiókom is van, mert tényleg milliónyi ihletet tud adni néhány kép, ami rendszerint sokat számít egy fejezetemnél. Szívesen olvasnék róla vagy a tumblr-ről egy kis rövid cikket a galéria menüpontba szúrva, illetve néhány másik oldalt, ahol hasonló képeket böngészhetnek a bloggerek. 

Filmajánló:
Még csak pár darab van fent, de bízom benne, hogy még bővülni fog ez a lista. Ha jól látom ezek nem rég kijött filmek 2014-15-s évjáratúak. Ahogy bővül a lista úgy szedheted műfajokra. Igazából én is sokat fontolgattam, hogy írnék filmekről ajánlókat, már csak azért is, mert rengeteget láttam és rendszerint hajlamos is vagyok hamar elfelejteni őket, aztán vakarhatom a kis buksimat, hogy mi lehetett annak, meg ennek a filmnek a címe.
Az ajánlókban képekkel, videókkal illusztrálsz, pár alap infót teszel be, rövid leírást és saját véleményt, ami sajnos meglepően rövid. Egy ajánlóban kicsit több lelkesedést várok. Nem baj, ha egy kicsit őrülten fanatikusnak tűnik az ember, esetleg elejt benne pár főbb pontot, ami nagyon tetszett benne, vagy kevésbé. Oké, tudom ez egy ajánló és nem egy kritika, de az ajánlókban pláne, hogy jobban ki kéne emelni sok pozitív részletet, ami téged nagyon megfogott, hátha az olvasóknak is bejön, mert olykor egy trailer vagy egy rövid leírás nem mond eleget.

Sorozatajánló:
Itt is hasonló koncepciót használtál, mint a filmajánlóban, Képek, infók, rövid leírás és saját vélemény, plusz online elérhetőségeket is linkelsz, ami nagyszerű ötlet! 
Látom, hogy nem csak én kedvelem a TSC-t, azaz a A titkos kört, csak hogy magyarul mondjam (írjam). Itt sajnálatosan láttam, hogy még rövidebben fejtetted ki a véleményedet, mint a többinél. Én, mint nagy rajongója, szívesen olvastam volna bővebben, amit a filmajánlóknál is említettem, illetve nyugodtan leírhatod, hogy kik nőttek a szívedhez, kiket utáltál nagyon, és hogy miért. Ha jobban belemerülsz, szerintem az oldal olvasói is kifejtik a saját nézeteiket egy-egy komment formájában. Főleg ha azonos részek tetszettek, vagy ugyanaz a fiú tetszett nektek benne stb...

Könyvajánló:
Ó, ezt még nagyobb izgalommal nyitottam meg.
Egyrészt nagyszerű műveket raktál ki, bár nem az összeset olvastam, de már nagyon sokat felvettem a képzeletbeli listámra.
Itt is csak ugyan azt tudnám mondani, mint a többi ajánlónál, hogy több saját véleményt! Nem kell spoilerezni, de elejthetsz olyan számodra fontos infókat, amitől azonnal megakarom szerezni a könyvet, hogy magamévá tegyem :D (nem félreérteni!)
Illetve ha tudsz, tehetnél itt is online elérhetőséget, hogy aki szeretné, le tudja tölteni. Bár ha nagyon akarja úgyis rákeres, de megkönnyítenéd vele az ember dolgát, és talán vissza fog járni, hogy tovább böngészhessen.

Vélemény kifejtés:
Egyetlen cikket láttam belinkelve, így azt olvastam el, ami nagyon tetszett. Engem is mindig érdekelt, hogy milyen lehet iskolabusszal járni a gimibe, vagy valami menő egyenruhát hordani, mint az angol, ausztrál iskolákban. Amerikában, csak az elitebb intézményeinek vannak, ha jól tudom. Bár ha nekünk is abba kellene járni, tuti a normális sulikra vágynánk, ahol mindenki abban lehet amiben akar. Ez egy ördögi kör, semmi se lenne jó egy idő után :DFogalmazás:
Semmi kivetni valóm nem volt a fogalmazásoddal. Szépen és gördülékenyen írsz. Mondjuk egy saját mindenes blognál nem is szép ha nagyon fennköltött stílusban pötyögnénk. A lényeg azon van, hogy kifejezd önmagad és a stílusodat tedd bele, amilyen vagy. Azt hiszem ez sikerült, és még a smiley-k sem zavartak, hiszen ebben a blogtípusban ez is belefért, de azért csak módjával!

Helyesírás:
Egy rossz szót nem tudnék írni ide sem. Nem láttam elírást, sem szóismétlést, és a vesszőket is jó helyekre teszed. Csak így tovább!


Összegzés:
Nekem nagyon tetszik a blogod, és a személyiséged is megfogó. Egy jó fej és szimpatikus lánynak tűnsz. Egyedül csak a rövid véleményeidre neheztelek, mert szívesen olvastam volna tovább, illetve mindenképpen rakj ki egy feliratkozó modult, mert szeretném követni a továbbiakban is :)

Az értékelésem egy ötös alá, a rövid véleményekért, legyen ez egy motiváló jegy a számodra.

2 megjegyzés:

  1. Hu, köszönöm szépen! :) Jól esik ez a sok pozitív értékelés. :) Köszönöm a tippeket, a rendszeres olvasók modult kiteszem, továbbá igyekszem minél hosszabb véleményt írni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem amúgy is bejönnek az ilyen ajánlós blogok :) és szerintem jól csinálod. Benézek még hozzád ;)

      Törlés