2015. szeptember 28., hétfő

Kritika- CaptainÚgy tűnik, hogy ez most a rövid kritikák ideje, ugyanis ismét egy ilyen nyúlfarknyival készültem. A fenti blogon csupán négy kisebb novella olvasható. Kicsit megijedtem, mert Brigi azzal indított, hogy a kérésbe beleírta: nem teljesen hetero blog, és megérti, ha nem vállaljuk el. Természetesen ez nem kizáró ok, ennek ellenére még nálam is vannak határok. Elöljáróban annyit, hogy nekem az egyik nagybátyám, akit imádok és tisztelek, meleg. Így semmi bajom nincsen ezzel a témával, amíg megtartja az író, egészséges keretek között.
A Captain c. blogon is ezt láthatjuk. Abszolút elfogadható ez a fajta leírása a férfiak közötti szerelemnek. Brigi gyakran csak célzott rá, hogy több van kettejük között, szimpla barátságnál, és ennyi. A történetekből kitűnik, hogy itt bizony egy nagy Bosszúállók-rajongóval van dolgunk, még akkor is, ha a fülszöveget nem olvassuk.
Van itt Thor és Loki novella, kettő is, amiket szerintem össze lehetne kapcsolni, mindjárt meg is indoklom, miért, van Vasember, igen ötletesen megoldva, én nagyon szerettem, érdekes volt. Viszont az első novellát nem tudtam nagyon értelmezni :/ Utánanéztem ennek a Bucky Barnesnak, hogy azért ne tűnjek abszolút hülyének, és még így sem tudom, hogy ki ő valójában :D Így, értelmezési okokból, nekem az Eltemeti a hó, nem jött be. Helyette kárpótolt a többi. Folytatnám Thorral.
Az Ünnepelj! c. novella igazán érzelemdús, bemutatja Thor trónra kerülését, de a frissen kinevezett uralkodó nem boldog. Feltételezhetően Loki halála miatt, legalábbis nagyon céloztál rá, Brigi, hogy ez áll a háttérben. Éppen ezért, az utolsó novellát, az Így ért végetet, amiben bemutatod Loki haldoklását, ez elé az írás elé raknám, mint bevezetőt. Akaratlanul is összekapcsoltam, bár valószínű, hogy köze sincs a kettőnek egymáshoz :D
A kedvencem, a már említett Így ért véget, és a Kettőezer-negyven.
Így ért véget: Azért imádtam, mert magasra tetted a lécet, amit sikerült is átugranod! A párbeszédek zseniálisak voltak, úgy éreztem, mintha a kisujjadból ráztad volna ki őket, ösztönösen jönnének a szavak. Magamban el is képzeltem, ahogy gondolkodás nélkül írtad a sorokat, egy percet sem agyaltál rajtuk. Tökéletesen vissza tudtad adni azt a beszédstílust, amivel ők rendelkeznek, nem sokan képesek ilyesmire! Őszintén gratulálok, és le a kalappal :)
Kettőezer-negyven: Bemutatod, hogy a Bosszúállóknak miként alakult az életük, miután visszavonultak. Mindenki boldog, kivéve Tonyt, a Vasembert. Boldogtalan, kezdi elveszíteni szép lassan az emlékeit, maga alá gyűri a demencia. J.A.R.V.I.S, a Tony által létrehozott mesterséges intelligencia (igen, ennek is utánaolvastam :D), minden egyes nap emlékezteti a legfontosabb dolgokra gazdáját: Ő Vasember, milliárdos, kettőezer-negyvenet írnak, a neve Anthony Stark, volt Bosszúálló, Manhattanben él. Tony végig valakit hiányol az életéből, ám az illető nevének csak a kezdőbetűje ugrik be neki: L. Egy szép napon aztán meglátogatja ez az L, és egy igazán akadozó beszélgetés bontakozik ki közöttük. Ezzel teljesen meg vagyok elégedve, remekül átadod azt a belső küzdelmet, amit Tony folytat magával, hogy emlékezzen. Végül eszébe jut Loki neve, az utolsó mondatok pedig szívszorítóak!
„ Csendben figyeli, ahogy Loki előtt összehúzódik az ajtó, miközben ő attól retteg, hogy egyik percről a másikra ezt is elfelejti.
– J.A.R.V.I.S – szólal meg néhány pillanat múltán az isten. Hangja idegennek hat, rekedt és fakó. –, minden reggel mondd el neki, hogy szeretem.
Kettőezer-negyvenet írunk, március huszadika van. A neve Anthony Stark, mások úgy ismerik, Vasember. A Stark Toronyban él, Manhattanben. Volt Bosszúálló, zseni és milliárdos. És Loki szereti önt.

Nagyon szép!
Még a designról nem is beszéltem, ami szintén megkapó, egyszerű, de nagyszerű :) A legjobban az a virág tetszik a jobb sarokban, mintha kiemelkedne a fejlécből :3

A fogalmazás kifogástalan, talán volt benne néhány elírás, de tényleg elenyésző, akárkivel előfordul az ilyesmi. Teljes szívemből gratulálok az ötös osztályzatodhoz ;) Csak így tovább! (A novellák lehetnének kicsit hosszabbak is, de így is jó :) )

2 megjegyzés:

 1. Szia!
  Nagyon szépen köszönöm, hogy szántál időt a blogomra!
  Igyekszem ezentúl kicsit jobban körülírni, megmagyarázni a dolgokat, hogy annak is érthetőbb legyen, aki esetleg nincs benne a Marvel Univerzumában, ha mást nem egy mellékmenüpontban.
  Tényleg nagyon köszönöm a véleményed!
  Xoxo.Bri.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, a menüpont az jó ötlet :) Nincs mit, szívesen olvastam/írtam :) ;)

   Törlés